sâmbătă, 16 februarie 2013

Maratonul Zapezii- Raznov ediatia II, 16.02.2013






Ilie este vecinul nostru. Pe cat de repede ne-am imprietenit, pe atat de greu ne-a fost sa renuntam la “domnul”… Si a avut Ilie atat de multa rabdare cu noi, incat in 6 luni am decis sa ne facem ordine in viata noastra agitata (in ton cu agitata capitala..) si sa-i facem loc noului nostru hobby.. Primul nostru contact cu minunata lume a alergarii a fost la Maratonul Recunostintei- prima editie, 17 august 2012. Startul s-a dat de la Calugareni iar finishul a fost in Parcul Carol. Atunci am fost voluntari, “punct de hidratare mobil”. Dar mai multe detalii aflati aici. Cert este ca am fost atat de impresionati, incat am inceput sa visam ca, intr-o zi, vom fi eroi intr-o cursa de maraton.





Dar, cum toate inceputurile sunt grele, am reusit pana la urma sa ne mobilizam. Cand a publicat Ilie regulamentul maratonului, la noi in casa a fost sarbatoare; am avut atat de multe emotii incat aveam senzatia ca incheiem cine-stie-ce tranzactie, nu ca tocmai ne inscriam la cursa de 15 km!!
Ne-am antrenat, am ciulit urechile la fiecare sfat dat de domnu’ antrenor, si iata cum timpul zboara si dintr-o data ne trezim la linia de start !!!

La linia de start s-a derulat un scenariu la care nici nu visam: am fost cca 160 de concurenti, timpul a fost excelent, organizarea asigurata de Ilie Rosu si Club EcoAlpin a fost la superlativ, televiziunile au impanzit platoul din fata in Bazei olimpice pentru sporturi de iarna iar cei mai solicitati pentru interviuri au fost Ilie Rosu si Mosion Gheorghe. Concurentii au incremenit la start: dupa ce interpreta Domnica Sorescu Voicu a intonat impreuna cu toti maratonistii  imnul Romaniei, doi copii simpatici, din Rasnov, au eliberat doi porumbei albi ca zapada de pe crestele muntilor...

Apoi am pornit in cursa; cu mari emotii, ce-i drept.. La fantana din Cetatea Rasnovului  urma sa ne logodim! Cu inelul pe deget, cu lacrimi in ochi si mainile inclestate (dar mai ales inimile...), am coborat din cetate; Pe la kilometrul 7, logodnicul isi incurajeaza consoarta sa “fuga cat o tin picioarele”, caci el “o va veghea din umbra” :D. Si asa a facut! In cursa i-am multumit lui Ilie telepatic pentru insistentele lui de a ne scoate la antrenament, fara de care cursa ne-ar fi “iesit pe ochi”  J)

            Asa se face ca, pe rand, dar nu la distanta foarte mare ( cam 5 minute), am terminat cursa! Vasile Dogaru a avut grija sa ne faca o primire VIP, anuntandu-i pe cei prezenti ca tocmai ne-am logodit, felicitandu-ne si cantandu-ne “La multi ani!”. Aaa... si sa nu uitam de invitatia de a ne boteza primul “himalayan” chiar la Cabana HIMALAYA, cabana lui Vasile Dogaru, unde toti concurentii care am fost cazati si hraniti acolo au avut numai vorbe de lauda :D. Alaturi de noi, in cursa, a fost si fratele/cumnatul nostru – Ionut Ladaru, cel care ne-a uimit cu performanta lui: prima cursa ever, fara antrenamente, s-a clasat pe locul 4 (din 17, parca...), ajungand inaintea nostra cu juma’ de ora!!!

            Prietenii nostri, cuplul format din Alina si Iulian, ne-au asteptat si ei la FINISH; ei au fost voluntari si sustinatori de nota 10!

            La premiera, “logodnica” a avut parte de 2 surprize: clasificarea pe locul I (foarte mare surpriza, pentru ca niciunul dintre noi nu am intrebat arbitrul de la Finish pe ce loc s-a clasat, nesperand la podium!!!). A doua surpriza a fost initiativa lui Ilie de a povesti tuturor celor prezenti ca ne-am logodit,  actiune urmata de reactia publicului prezent : “BIS! BIS! BIS!”... Si “bis” a fost: din multime, apare logodnicul care i-a pozitia traditionala “intr-un genunchi” .... Spre deliciul publicului spectator, intrebarea “Vrei sa fii sotia mea?” este urmata de un “DA” hotarat, acoperit brusc de ropote de aplauze...

Daca pentru noi a fost, cum era si normal sa fie, un eveniment unic... se pare ca am impresionat la fel de puternic si asistenta: asa se face ca ne-am ales cu nickname-ul “LOGODNICII DE LA RASNOV” :D !!!

La fel de impresionat se pare ca a fost si domnul primar Adrian Ioan Vestea, din partea caruia am primit public invitatia de a fi primul cuplu care se casatoreste in Cetatea Rasnov, fara a avea domiciliul stabil in acest oras... A fost o mare onoare pentru noi sa primim inedita invitatie!

Aaaaa, si nu in ultimul rand, trebuie sa mentionam ca fiecare dintre noi (atat logodnica, cat si logodnicul), am castigat Concursul ISOSTAR!!! Cu o saptamana inaintea competitiei, ISOSTAR  a anuntat ca 2 concurenti vor avea achitata taxa de inscriere la Maratonul Zapezii de catre sponsor, plus cate un kit de participare constand in produse ISOSTAR! Si cum “prietenul la nevoie se cunoaste”, desi ne-am inscris in ultima zi de concurs, pana la ora 00:00 am primit atata de multe voturi, incat amandoi am fost declarati castigatori! Multumim, ISOSTAR, si speram sa fiti alaturi de noi la fiecare eveniment important din viata noastra.... J

Si uite asa s-a nascut prima poveste din “viata noastra de alergatori”si ideea unui blog pentru a posta povestea fiecarei competii la care vom participa in viitor! Multumita voua am stiut din prima cum se va numi blogul; nici noi nu am fi putut gasi un nume mai frumos si mai potrivit decat aceste:  “LOGODNICII DE LA RASNOV”...

..... MII DE MULTUMIRI!!!