joi, 8 mai 2014

Conferinţa de presa - Herbalife Triatlon Buftea 2014




Ieri, 07 mai, am fost prezenti la Conferinta de presa ce a avut ca scop promovarea si lansarea primei editii  a Triatlonului Herbalife Buftea. Eveniment inedit in Romania, tinand cont de numarul destul de mic al practicantilor acestui sport, insa formula Asociaţiei Pegas Triatlon Club + Herbalife Romania a facut minuni!

La Conferinta au paricipat Gabriela Szabo (Ministrul Tineretului si Sportului), Elisabeta Lipa (presedinta CS Dinamo),
Adrian Nanulescu (presedintele Federatiei Romane de Triatlon), Ciprian Balanescu (multiplu campion national si balcanic la triathlon si duatlon), Anca Bucur ( Miss Fitness Univers 2011 si 2013),  Romeo Căzănescu (Director Herbalife România ) si Gheorghe Pistol (Primarul orasului Buftea).


Viitorul suna bine

Cosmin Rogoveanu, reprezentantul Asociaţiei Pegas Triatlon Club, si-a manifestat dorinta ca acest sport sa capete noi dimensiuni; datele oferite de acesta arata ca, in Romania, din 1991 pana in prezent s-au organizat doar 13 concursuri de triathlon ( 14 cu tot cu Herbalife Triatlon Buftea). Un alt obiectiv este acela de a atrage sportivi cat mai tineri, pentru ca, majoritatea triatlonistilor se incadreaza in categoria de varsta 30-40 ani!
Toti cei prezenti la eveniment s-au aratat optimisti, constienti fiind de faptul ca, odata promovat cum se cuvine, triatlonul se va face cunoscut in primul rand celor care nu cunosc mare lucru despre aceasta disciplina olimpica.

Rand pe rand, au luat cuvantul

Gabriela Szabo nu a ratat ocazia sa mentioneze ca se va implica in continuare in promovarea sportului de masa, asa cum a facut-o si in ultimii 7-8 ani; Elisabeta Lipa a salutat pozitia companiei Herbalife de a promova acest sport, ea insasi fiind pe punctual de a semna cu acestia un parteneriat pentru sustinerea si promovarea sportivilor ce practica sportul ei de suflet: canotajul. Atat Gabi Szabo, cat si Elisabeta Lipa au fost de acord ca sportul de masa practicat astazi naste campionii de maine

Romeo Căzănescu (Director Herbalife România ) ne-a dezvaluit intentia Herbalife: ca urmatoarele editii Herbalife Triatlon Buftea sa se apropie cat se poate de mult de  un alt eveniment sponsorizat de compania de nutritie, desfasurat in Polonia, iar pentru a cimenta ideea in sufletul audientei, ne-a prezentat urmatorul filmulet:


Ciprian Balanescu a aratat cat de fascinat este de sportul pe care-l practica, lucru ce lesne a iesit la iveala datorita pasiunii cu care ne-a povestit cum/cat se antreneaza, cat a evoluat de cand Flabio ii este antrenor, planurile lui de calificare la Jocurile Olimpice din 2016,  planul de nutritie Herbalife si, nu in ultimul rand, dorinta de a castiga competitia de la Buftea.


Elisabeta Lipa, povestindu-i lui Balanescu ce-l asteapta la Olimpiada
Anca Bucur si-a anuntat participarea la Herbalife Triatlon Buftea, urmand ca dupa 2 saptamani sa mearga in S.U.A pentru a participa la competitia care a facut-o cunoscuta in Romania.

Primarul orasului Buftea a mentionat ca s-au indeplinit toate conditiile sanitare impuse si ca institutia nu se afla la prima colaborare de acest gen, aceasta implicandu-se in proiecte ce au la baza 16 discipline, lucru de de laudat – dupa parerea noastra!

Presedintele Federatiei de Triatlon si-a manifestat ingrijorarea legata de numarul mic de antrenori special scoliti pentru a forma un triatlonist! Daca acest deficit este pe cale sa se rezolve (federatia a pus bazele unei scoli de formare de antrenori si arbitri de triathlon), nu acelasi lucru se poate spune si despre cel bugetar. Pentru ca Romania sa aiba un reprezentant la Jocurile Olimpice din 2016, in persoana lui Balanescu, Federatia trebuie sa-l suntina pe acesta; intrebat de presa daca Federatia dispune de bugetul necesar, acesta a raspuns fara sa clipeasca “Nu”, dar ca se vor baza pe sponsorizari.

“Picanterii”

La eveniment a fost prezent si Lucian Mandruta. Intre acesta si Gabi Szabo a existat un moment amuzant de genul “io’s mai bun…ba eu, ba eu..”, care s-a soldat cu o provocare: cine pedaleaza mai cu viata! J
Ciprian Balanescu a avut emorii mari; pe o scara de la 1 la 10, cu siguranta a fost…10 J) L-am incurajat inainte sa inceapa conferinta, am avut incredere in el si, asa cum ne asteptam, s-a descurcat foarte bine. Ba mai mult, la finele evenimentului ne-a marturisit “ Pe partea a doua ma descurc mult mai bine, de obicei… la inceput e mai greu!” :D
I-am daruit Elisabetei Lipa o poza de la un eveniment la care ne-am intalnit in urma cu 3 saptamani. S-a bucurat, am primit si autograf pe cea de-a doua poza ce a ramas la noi si… ne-am pozat din nou. Pentru urmatoarea intalnire, nu?

Invitatie la Herbalife Triatlon Buftea!

Te poti inscrie pana pe data de 31 Mai.
Taxa: 100 lei –individual
            80 lei – stafeta
Pentru a mari numarul participantilor de sex feminin, organizatorii acorda o reducere de 50%!
Acest lucru este valabil si pentru locuitorii orasului Buftea.. (“ca sa merite si ei deranjul”, vorba reclamei cu sandwich-uri )..
Premiile vor fi in valoare de 2000 euro.
Daca aveti copii, nu-i lasati acasa!! Dupa desfasurarea competitiei, va avea loc o cursa speciala pentru pitici!
O parte din incasari va merge la Casa Ciresarii 2, unde locuiesc 50 de copii aflati in plasament.

In final, aplaudam  Asociatia Pegas Triatlon si Compania Herbalife pentru evenimentul ce va avea loc si pentru dorinta de a capta atentia asupra disciplinei promovate! Iar lui Ciprian ii dorim calificare usoara la Jocurile Olimpice; suntem siguri ca va reusi!

Yes, you can, Ciprian!
Romeo Căzănescu - Director Herbalife România