miercuri, 24 iunie 2015

"Ciau Bau", Mosioane!

copyright Radu Cristi

Astazi a fost o zi incredibil de grea... Ziua in care ne-am luat ramas-bun de la Mosion.
Nu o sa va vorbim despre cat de minunat a fost el in viata asta, cat de importanta a fost prezenta lui in viata noastra, despre faptul ca, vezi Doamne, n-ar fi vrut sa ne vada plangand si ca trebuie sa ni-l amintim asa cum era el... Despre asta  s-a tot vorbit in ultimile trei zile!


Am ajuns astazi la Capela in jurul orei 10:30. Mosion ne zambea strengareste dintr-o poza color. Familia era acolo.. Rand pe rand, am trecut sa-l salutam. Privirea lui din poza era atat de actuala! Aproape ca o simteam, ca o atingere.

Detaliile pe care le-am aflat acolo ne-au alimentat revolta! Si despre asta vrem sa scriem azi, convinsi fiind ca si alti oameni simt la fel, dar nu au avut ragazul sa o spuna.

Mosion a fost omul care a ajutat enorm de mult persoanele din jurul lui, dezinteresat! A ajutat la promovarea multor competitii, produse, etc. Care mai de care se inghesuiau la poze! Tinea Mosion un produs in mana? Pac, postare pe facebook! Tinea Mosion un afis in mana? Pac, postare pe facebook! Ca asa era el, om bun.. desi poate era constient ca e folosit! Si uite cum pozele se incarcau cu miile pe net, Mosion era sanatos tun, iar treaba mergea super bine!

Pana pe data de 24 Mai... cand Mosion dispare! Si nu dispare o zi, doua! Nuu! Si trec zilele, trec deja cu cate doua cifre!

Si vine data de 6 iunie. Mosion, cap de afis al Maratonului din Arad. Si Baci Ghita nu apare!

Apare zvonul cum ca Mosion s-a saturat sa tot dea explicatii la telefon despre modul in care si-a rupt mana, motiv pentru care decide sa-si inchida telefonul si sa sune doar pe cine vrea el, cand vrea el... Ni se pare corect!! Asa ca cei din afara Aradului se linistesc.. Asa e Mosion, ce sa-i faci..

Realitatea este urmatoarea: si faceti bine sa o preluati exact asa cum e; cruda si al dracului de dureroasa! Sarmanul este lovit de un motociclist iar PRESA, care se presupune ca trebuie sa informeze, publica un articol jenant in care nu este publicat numele Mosion Gheorghe, ci faptul ca "un cioban cu mana in gips" a sarit in fata motocicletei! Sec! Penibil!

Implicarea autoritatilor in ceea ce a insemnat perioada 24.05 - 22.06 preferam sa nu o comentam.

Asadar, Mosion a stat 19 zile in coma si alte 10 zile la morga!
Cum e posibil ca cineva sa lipseasca atat de mult timp din peisaj iar nimeni sa nu ii simta lipsa??
Cum e posibil sa nu te intrebi daca o fi bine? Daca o fi deprimat sau mai stiu eu ce? Iar treaba cu "ne-am gandit ca a plecat la competitiile lui" nu merge! cat? aproape o luna? ??

Cand a fost nevoie de el, a fost acolo. Cand a lipsit, nu i s-a simtit lipsa!!!

Ilie este prietenul nostru de suflet! Stim unde alearga, cand alearga si cat sta cand e plecat! Daca ar lipsi o zi mai mult, am intra in mama panicii! Asta inseamna grija si prietenie!Si nu vreau sa ma gandesc ca Mosion, la cat era de iubit si de popular, nu a avut chiar pe nimeni apropiat care sa se ingrijoreze nu dupa 1 zi, nu dupa 2..  dupa o saptamana!! Sa observe cineva ca nu mai iese la  aleargat, ca nu mai cumpara paine, orice abatere de la rutina zilnica/saptamanala!

Sa revenim la inmormantare:  Am fost 5 persoane din Bucuresti si 2 din Tulcea. In total, prezenti la inmormantare, 20! cu tot cu gropari! Multi, putini, astia am fost!  Pot sa inteleg ca e zi de munca, pot sa inteleg ca nu oricine reusea sa-si ia zi libera...  Dar nu inteleg cum pot unii sa sfideze normele bunui simt intr-o maniera atat de dureroasa: in drum spre casa, am intrat pe facebook. Am vazut zeci de postari (si nu exageram!!) publicate in cascada;  inainte, in timpul si dupa inmormantare! Postari cu Mosion al nostru impopotonat cu diverse afise, steaguri, produse! Postari insotite de descrieri de genul :"Mosion la "Maratonul #Sufletului", "Mosion alergand, mancand, etc"... No, cat de penibil sa fii, ca om ( nu zic manager, atlet sau alte cele), sa te promovezi FIX, DAR FIX AZI, folosindu-te de imaginea lui??? Daca tot ai ales sa stai acasa sau la birou IN LOC SA FII ALATURI DE EL, ai bunul simt si infraneaza-ti talentele de strateg in marketing MACAR AZI! Cei care va simtiti vizati, aveti libertatea sa ne scoateti din lista, daca simtiti! V-ati cimportat fix ca Oana Turcu in timp ce Cotabita era in coma: isi facea reclama de creme si ce o mai avea ea in butic, pe spatele omului!!! Asa ceva nu se face!

In rest, doar durere... Speram ca s-a bucurat de acolo se sus, de pe un norisor, sa ne vada acolo. I-am cunoscut familia: fratii, cumnatele, nepotii, stranepotul. Cu totii am impartasit aceeasi neputinta!

Suntem extrem de incantati de legatura care s-a creat intre noi si de faptul ca acestia ne-au spus ca sunt linistiti acum, stiind ca Mosion n-a fost singur: ne-a avut pe noi; si pe multi altii!

"Ciau-Bau", Mosioane! Asa cum iti placea sa-ti iei "la revedere" de la noi... "Ciau Bau!"

p.s: scuzati-ne pentru eventualele greseli gramaticale/ de exprimare. a fost a zi grea..

Mai multe poze aici si aici.